Kezdőlap Virágok A-Z Színskála

Kaliforniai Kakukkmák

(Eschscholzia californica)

A kakukkmák magról igen könnyen szaporodó egynyári virág, amely őshazájában, Kaliforniában köves hegyoldalakon és az útszéli kopár területeken virít. Egyszerű megnyúlt virágai a pipacséra emlékeztetnek, de általában élénk narancssárga színben pompáznak. A 40-50 cm-re magnövő dísznövény levelei finoman szeldeltek, kékeszöld színűek, laza hatást keltenek, a szárak végén pedig egy-egy selymes fényű virág nyílik. A kaliforniai kakukkmák napos virágágyak ideális növénye, amelynek virágzása június-júliusban a legintenzívebb, de egészen szeptemberig eltart. Virágai csak napos időben pompáznak teljes szépségükben, a borús időben szirmai némileg összecsukódnak.
Érdekesség, hogy a szárított virágos hajtásrészekből előállított gyógy-készítmény belsőleg alkalmazva segíti a gyorsabb elalvást és a stressz csökkentését.

Gondozása


Igénytelen növény, amely napos helyen, gyenge sekély talajon fejlődik a legszebben. Bármilyen többlettápanyag csak a zöld részek, levelek fejlődését ösztönzi a virágképződéssel szemben. Az elnyílt virágok eltávolításával meghosszabbíthatjuk a virágzási időszakát, azonban jó, ha tudjuk, hogy sajnos nem tűri az átültetést.

Szaporítása


Az elhullajtott magjai által is könnyen szaporodik, ha viszont tudatosan vetjük, akkor rögtön az állandó helyére kell ezt megtennünk márciusban, amit később ritkítanunk szükséges.

Megosztás a Facebook-on
Papaveraceae (mákfélék) > kaliforniai kakukkmák
2
Kaliforniai Kakukkmák
Eschscholzia californica
Kaliforniai Kakukkmák (Eschscholzia californica)

Színváltozatok

Sárga, narancssárga, fehér, rózsaszín


Kapcsolódó cikkek

Kövess minket a Facebook-on is!
A A