Kezdőlap Virágok A-Z Színskála

Amerikai Trombitafolyondár

(Campsis radicans)

Léggyökereivel kapaszkodó, fás szárú, lombhullató kúszócserje, amely júliustól szeptemberig folyamatosan díszít tölcsér alakú virágaival. Kezdetben visszafogottan növekszik, de később igen gyors fejlődésnek indul, és a magassága akár a 10-12m-t is elérheti. Erőteljes, agresszív terjedése néhol terhessé is válhat, ezért fontoljuk meg, hová ültetjük. Sötétzöld nagy levelei fogazottak, dekoratív, legtöbbször narancssárga vagy piros virágait pedig fürtökben hozza a hajtásvégeken. Pergolák, eltakarni kívánt épületek, öreg fák befuttatására kiválóan alkalmas cserje, amely kifejlett korában már meglehetősen szárazságtűrő.

Gondozása


Átlagos vízigényű növény, amely jó vízáteresztő képességű tápdús talajban érzi igazán jól magát. Napos, meleg, védett helyre ültetve egész nyáron át dúsan virágzik. Az első években télen nem árt takarni a tövét a fagy ellen. A betegségekkel szemben ellenálló, de a levéltetvek időnként megtámadhatják virágait.

Szaporítása


Töve körül idővel sok gyökérsarjat fejleszt, ebből oldható meg a szaporítása. Próbálkozhatunk magvetéssel és fás dugvánnyal is.

Megosztás a Facebook-on

Kapcsolódó cikkek

Bignoniaceae (szivarfafélék) > amerikai trombitafolyondár
2
Trombitafolyondár
Campsis radicans
Trombitafolyondár (Campsis radicans)

Színváltozatok

Narancssárga, piros, sárga
Kövess minket a Facebook-on is!
A A