Kezdőlap Virágok A-Z Színskála

Kénsárga Tündérvirág

(Epimedium x versicolor 'Sulphureum')

A kénsárga tündérvirág a félárnyékos területek kiváló talajtakaró növénye, mely áprilisban bájos sarkantyús virágokat hoz. Kiválóan illik sziklakertek árnyékosabb részébe, vagy erdős- ligetes stílusú kertekbe lombhullató fák alá. A növény karcsú száron himbálódzó kénsárga, enyhén bókoló virágait angol nyelvterületen tündérszárnynak is nevezik, amely jól jellemzi a virágok formáját.
Ez a fagytűrő, télizöld évelő jobbára télen is megtartja a leveleit, melyek már kihajtáskor is némileg bronzos árnyalatban játszanak, kiemelve ezzel a megnyúlt szív-alakú, üde zöld levelek erezetét. A növény összefüggő lombja az ősz folyamán ráadásul barnás-bíboros színezetet kap, ami szép kontrasztot alkothat a sziklakertek fehér köveivel. Igazán értékes és mutatós növény, mely lombjával legalább annyira felhívja magára a figyelmet, mint a tavasz közepén hosszan nyíló, légies virágaival. Magassága kb. 30-40 cm.

Gondozása


Könnyen nevelhető évelő, mely legjobban árnyékos, félárnyékos fekvésben, valamint semleges vagy savas kémhatású, humuszban gazdag, jó vízáteresztő képességű talajban érzi magát. Napsütéses fekvésben sok öntözést kíván, árnyékban azonban a szárazságot is tolerálja. Kora tavasszal az új hajtások megjelenése előtt kell visszavágni az elöregedett levélzetét.

Szaporítása


Tavasszal vagy ősszel tőosztással.

Megosztás a Facebook-on
A A