Kezdőlap Virágok A-Z Színskála

Sárkányszárny-begónia

(Begonia (Dragon Wing fajtacsoport))

Ha igazán sokoldalú és mutatós nyári balkon vagy dézsás növényre vágyunk, amely önmagában vagy más egynyáriakkal összeültetve üde és tartós színfoltja lehet az erkélynek vagy a verandának ez a virág igen jó választásnak bizonyulhat.
A sárkányszárny begónia elegáns, viszonylag új begónia hibrid, amely dús habitusával, csüngő élénkszínű virágaival nagyon jól mutat kaspókban, dézsában, függő kosarakban. Erős íves hajtásain a fényes szárnyformájú levelek sokasága között egész nyáron bőven nyílnak mutatós virágai. Ez a fajta elég erőteljes növekedésű és a napot és a hőséget is jobban bírja, mint pl. a kifejezetten árnyékot kedvelő nagyvirágú begónia, ezért nagyobb a mozgásterünk az ültetésénél. Mivel elvirágzott virágai maguktól is lehullanak, mindig rendezett összképet mutat, s így a gondozása is egyszerűbb feladat. Ha sok napfénynek van kitéve, vagy kevesebb tápanyaghoz jut, akkor a levelei élénk-zöldből, bordóssá válnak. Ha elég nagy kaspóba ültetjük, ahol bőven van hely a gyökérzetének és egész nyáron bőven tápoldatozzuk, impozáns növényt nevelhetünk belőle.

Gondozása


Tápdús, jó vízáteresztő képességű talajt igényel. Bár félárnyékban, szűrt fényben fejlődik a legszebben, előnyös tulajdonsága, hogy a teljes napot és a teljes árnyékot is elviseli. A legjobb, ha olyan helyre ültetjük, ahol délelőttönként éri csak teljes napfény. Tápoldatozásra az egész virágzási időszakban szüksége van. Rendszeres öntözést igényel, azonban túlöntözni sosem szabad. Fagymentes világos helyen kell teleltetni és érdemes némileg visszametszeni. Ebben az időszakban mérsékeltebb öntözéssel is beéri.

Szaporítása


Dugványozással.

Megosztás a Facebook-on
A A