Kezdőlap Virágok A-Z Színskála

Skarlátvörös Gyömbérgyökér

(Geum coccineum)

A Balkán-térségből származó terjedő tövű évelő, mely a tavasz végétől júliusig hozza változatos külsejű, élénk narancssárga színű virágait. Alacsony termetű, bokrosodó dísznövény, melynek attraktív, vese alakú zöld (pl. 'Borisii' vagy 'Koi') vagy sárgászöld (pl. 'Eos') levelei jól harmonizálnak az üde, egyszerű vagy dupla virágokkal. A növény fogazott szélű levelei fél örökzöldek, s még a keményebb teleken is sokáig megőrzik díszítőértéküket.
A skarlátvörös gyömbérgyökér 25-35 cm-es magasságával az évelőágyások és sziklakertek ideális növénye, s talajtakarónak is alkalmas. A kereskedelemben időnként Geum x borisii néven is megtalálható.

Gondozása


Kevés gondoskodást igénylő dísznövény, mely napos, félárnyékos fekvést és tápanyagban gazdag, jó vízáteresztő képességű talajt igényel. Vízigénye közepes, földjét lehetőleg tartsuk folyamatosan kissé nyirkosan. Az elhervadt virágok folyamatos eltávolításával virágzását meghosszabbíthatjuk. Betegségek vagy kártevők ritkán támadják meg, azonban a túlzott mennyiségű téli csapadék károsíthatja.

Szaporítása


Tőosztással vagy magvetéssel.

Megosztás a Facebook-on
Rosaceae (rózsafélék) > skarlátvörös gyömbérgyökér
2
Skarlátvörös Gyömbérgyökér
Geum coccineum

Színváltozatok

Narancssárga


Kapcsolódó cikkek

Kövess minket a Facebook-on is!
A A