Kezdőlap Virágok A-Z Színskála

Pálmalevelű Hajnalka

(Ipomoea x sloteri)

Az amerikai kontinensről származó, Ipomoea x multifida néven is ismeretes hajnalka hibrid, mely érdekes pálmaszerű levelekkel és élénkpiros virágokkal büszkélkedhet. Ez a gyorsan növő, egynyáriként nevelt kúszónövény egy szezon alatt akár 3 méterre is felkapaszkodhat, ha biztosítunk számára valamilyen rácsozatot vagy támasztékot. Ha kedvezőek számára a körülmények, akkor a nagyméretű 7-15 szeletre tagolt, kékeszöld tónusú levelek dús lombozatot alkotnak, mely szép hátteréül szolgál a fehér torkú karmazsinpiros virágoknak, melyek vonzzák a méheket és a pillangókat. Virágzása nyár közepétől egészen a fagyokig tarthat.

Gondozása


Napos vagy félárnyékos fekvést, laza, jó vízáteresztő képességű talajt igényel. Eléggé szárazságtűrő növény, de közepes öntözés mellett szebben fejlődik, és több virágot is hoz. Az erősen savas vagy meszes talajt nem jól tolerálja.

Szaporítása


Magvetéssel szaporítható, a magvakat azonban ültetés előtt 24 órára vízbe kell áztatni. A megerősödött palántákat csak a fagyok elmúltával ültessük ki a szabadföldbe.

Megosztás a Facebook-on
A A